Nekaj besed o meni

Po osnovni izobrazbi sem diplomirana medicinska sestra s specialnimi znanji. Vpisana sem v magistrski študij Pomoč z umetnostjo, na Pedagoški fakulteti. Študij Integrativne psihoterapije sem zaključila leta 2015.

Kot diplomirana medicinska sestra sem delala skoraj 20 let in sicer na Psihiatriji, v DSO in v t.i. Referenčnih ambulantah. Bila sem del paliativnih timov, sodelovala sem s svojci, delala sem z odvisnimi od alkohola in tablet, z njihovimi svojci, s starostniki, z zdravimi odraslimi.

 

Bila sem mentorica študentom. Izvajala sem svetovanje zdravega življenjskega sloga, imela sem zdravstveno vzgojne delavnice. 

Kot terapevtka sem delala s skupinami, vodila klube zdravljenih alkoholikov, imela sem treninge socialnih spretnosti in individualne terapije. 

V prostem času se ukvarjam s plesom. Rada imam glasbo, knjige, živali, naravo, druženje.

Začnimo in zmagajmo skupaj!

w

Brezplačni pogovor

Prvi pogovor po telefonu je brezplačni. Namenjen je osnovnem spoznavanju in določanju časa terminov.

Osebni pristop

Delo poteka na osebnostnem nivoju ker je učinek tako najboljši. Po želji pa lahko delamo na daljavo.

Brez predsodkov

Ne glede na težave, ki jih imate vas noben ne predsoja. Tu sem, da vam pomagam in nudim strokovno pomoč.

Področja kjer vam lahko pomagam

Odvisnost

Preberi več

Osamljenost

Preberi več

Depresija

Preberi več

Žalost

Preberi več

Anksioznost

Preberi več

Težje življenske odločitve

Preberi več

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je psihoterapija?

Psihoterapija je terapija s pomočjo pogovora, poslušanja in prisotnosti. Poznamo več psihoterapevtskih šol in usmeritev. Pomembno je to, da jo izvaja nekdo, ki se je za svoje delo strokovno usposobil. Skupno vsem usmeritvam je iskrena želja, da človeku pomagamo in stojimo ob strani v njegovi situacija v kakršni je z vsemi strategijami, ki jih je skozi življenje razvil. Pomaga, da se ozavesti vzorce vedenja, kje in kako vstopamo v odnos, kje in kako ga prekinjamo, v kolikšni meri se zavedamo svojih potreb in na kakšen način jih uspemo zadovoljiti. Varno okolje nam pomaga uvajati spremembe in razrešiti tisto, zaradi česar smo se za terapijo odločili.

Koliko časa traja terapija?

Konec terapije običajno ni fiksno določen. Okvirni dogovori se sprejemajo na uvodnem srečanju. Čas trajanja je odvisen od ciljev terapije, ki si jih je zastavil klient. Terapija se običajno zaključi na željo klienta. Priporoča se še tri zaključna srečanja, da se proces pripelje do konca. To je lahko po nekaj tednih ali po nekaj letih. Terapevta se lahko tudi zamenja. Možno pa se je tudi ponovno vključiti k istemu terapevtu po tistem, ko je bila terapija že zaključena.

Kako je s plačevanjem?

Načeloma se plačuje sproti, na koncu terapevtske ure. Plača se z gotovino, lahko pa se dogovorimo za plačevanje preko nakazila.

Kdo se lahko vključi v psihoterapijo?

Vse odrasle osebe.
Ali se lahko v terapijo vključi tudi moj partner, prijateljica, mama, …? Partnerja lahko prideta na terapijo samo skupaj. Če eden od njiju že obiskuje terapije, se drugega naknadno ne vključuje. Terapevt je lojalen aktualnemu klientu in v tem primeru bi bil partner, ki se je vključil v neenaki poziciji oziroma bi se začelo rušiti zaupanje klienta do terapevta. Glede vključevanja ostalih ne priporočam, da si delijo terapevta, se pa o tem pogovarjamo in dogovarjamo sproti.

Ali bo kdo izvedel za to, da hodim k vam?

Ne. Za vsak terapevtskih odnos velja načelo molčečnosti in zaupnosti. Nihče ne bo in ne sme izvedeti, da ste točno vi, točno pri meni in to na terapiji. Dogovorimo se lahko tudi glede tega, če se pozdravimo ali pa »se ne poznamo«, če se naključno srečamo izven terapevtskih prostorov.

Kako poteka terapija?

Srečanje traja 50 minut. Temo izpostavi klient. V prvi fazi se povpraša, če je ostalo kaj ne izgovorjenega od zadnjič, kako se počutite danes, kaj se dogaja, s čim prihajate,… osrednji del je namenjen aktivnemu delu terapije, v smislu aktivnega poslušanja, polne prisotnosti, uporabi terapevtskih tehnik, … Zaključek terapije je namenjen stabilizaciji, umirjanju.

Stopimo v kontakt

Vprašajte ali rezervirajte sestanek spodaj.
V nujnih primerih se obrnite na osebnega zdravnika ali pokličite (01) 520-99-00.

040 395 587

karoli.barbara@gmail.com